Örömhír Mindenkinek!

 

Történt vala, 2011.március.08.-án. Zuglóban (az Örömhír Misszió Budapest, XIV.ker. Kövér Lajos u. 21-23 II. emeleti konferencia termében) összegyűlt az Ünnepi Nőnapi alkalomra az EPK OCM Házi Segítőszolgálat budapesti ellátottjai illetve kísérőik közül, mintegy 100 fő többnyire idős, beteg. Akik - sok esetben magányosak - a mindennapi önellátásukban segítségre szorulnak. Nők és férfiak, hogy együtt örüljenek a jeles nap ünnepeltjeivel, a szolgálat dolgozóival, egyúttal egymással is megismerkedhessenek, kapcsolatba kerülhessenek. A meghívottak között magam is jelen voltam, így megélhettem ezt a bensőséges és szeretetben gazdag élményt.

A kerekesszékkel közlekedő meghívottak - előre megszervezett módon - a BKV speciális kisbuszaival tudtak háztól-házig utazni, az épületen belül pedig lift segítette a közlekedésüket. A XVI. kerület Mentődolgozói a Betegekért Közhasznú Alapítvány mentőtisztje, a rohamkocsija és személye jelenlétével is fokozta mindannyiunk biztonságérzetét. Szerény, de „időtálló” ajándékkal fogadták a szolgálat munkatársai az érkezőket. Isten kegyelméből jelen voltak a szolgálat és a kerület vezetőképviselői, akik hiteles személyiségükkel, személyes bizonyságukkal élővé tették ünnepi köszöntőjüket. Így üdvözölte, Isten és a munkatársak szeretetéről biztosította az egybegyűlteket Csek József az EPK OCM Házi Segítő Szolgálat intézmény vezetője. Kifejtve a szolgálat hitvallását„Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal.” (1János 3,18-19a) Személyes életének színes szilánkjain keresztül szólt az éppen 61. születésnapját ünneplő Gyügyei Attila is, aki a XIV. kerületi családvédelmi tanácsnok tisztjében is „egyszerű” ember maradt. Prof. Dr. Iván László – a parlamenti ülésszaki leterheltsége miatt – helyett Ambrus Miklós olimpiai bajnok, a FIDESZ Nyugdíjas tagozatának alelnöke mondott köszöntőt. Soltész Lajos - a Batthyány Strattmann László Idősek Akadémiája vezetőrendezője - pedig a professzor úr üdvözletén túl, az elkövetkező előadásaikra invitálta az érdeklődőket. Zöld Tibor (telefon: 06-70/365-9340) EPK OCM Házi Segítő Szolgálat budapesti koordinátora azt kívánta érzékeltetni, hogy – a kollegáival együtt – igyekeznek egy kis színt, a remény színét vinni a fővárosi rászorulók, segítséget kérők minden napjaiba. Szabó Levente Gábor - teológus, lelkipásztor – a saját és az igei tisztelete jeléül elszavalta Áprily Lajos: Kérés az öregséghez - című versét. A vers végén feltett kérdésre, hogy: „Készen vagy?” a választ Oros Tamás és barátai alkalomhoz illő szívhez szóló zenés dicséretei után kaptuk meg az Igei szolgálatból. Szeder István - a rendezvénynek is otthont adó házigazda, az Örömhír Misszió vezetője - Ige hirdetésével tette felejthetetlen, és maradandó élménnyé, a „megfáradt” szívek megnyugvásává a délelőttöt. Délután a szolgálat munkatársai által készített szendvics és tea mellett nyílt lehetőség az ismerkedésre, beszélgetésre a büfé teremben. Miközben bárki igénybe vehette az ingyenes vérnyomás-, vércukormérést, életmód-, illetve jogi tanácsadást, hajvágást. Könyv, cd, dvd vásárlásra is nyílt lehetőség. A rendezvény végén természetesen egyetlen hölgy sem távozhatott otthonába virág nélkül.

Tudósításom befejezéséül – csatlakozva az alkalom végén spontán szót kérő Trényi Istvánhoz, aki az ellátottak nevében megköszönte a szolgálók figyelmességét, törődését, és a szeretetét – én is köszönöm, hogy jelen lehettem ezen ünnepségen. Közel a 83.-ik életévemhez magam is feltöltődtem erővel, életkedvvel. Ami ezen a napon megérintett, rá jöttem, így érdemes élni.

„Nem számít a vihar, ha Istennel vagy, a végén mindig vár a szivárvány.”